Watergieters training

Een verdiepende training
voor het leren geven van de zweethut ceremonie

Ben jij trainer, coach, therapeut, of werk je met groepen? En zoek je verdieping in je werk middels ceremonie en sjamanistisch werk? Het spirituele verbinden aan het zakelijke? Meer spiritueel werken met jouw cliënten / groepen?

 • Wil je kennismaken met het begeleiden van de zweethut? Wil je een unieke training meemaken die je in staat stelt om er zelf verder mee aan de gang te gaan?
 • Wil je kennismaken met een prachtige ceremonie een reinigingsritueel voor je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling?
 • Ben je op zoek naar een rijke en verdere invulling van je trainers, coach of therapeut-vaardigheden?
 • Wil je je repertoire uitbreiden in het begeleiden van individuen en groepen?
 • Wil je een initiatie ontvangen en een overdracht zodat je je gesteund weet in dit prachtige werk met de elementen, de windrichtingen, de natuur, het mystieke en wakan tanka (great spirit, god)?

Deze 4daagse watergieters training, met na een jaar een follow up van 3-4 dagen en initiatie, geeft jou de mogelijkheid om de basis van het watergieten te leren. Je kan daarna zelfstandig aan de slag, om je steeds verder te verdiepen in deze ceremonie.

Dit krijg je / Praktisch

Een training om zweethut leider / watergieter te worden, voor zowel mannen en vrouwen. Met een groep van maximaal 8 personen gaan we 4 dagen aan de slag met het leren watergieten, het begeleiden en het verzorgen van de zweethut ceremonie, en met je eigen ontwikkeling en proces hierin.

Het is een training waarbij we van- en met elkaar leren.

In de eerste 4 dagen krijg je de basis mee om een zweethut te kunnen bouwen en een goede ceremonie te kunnen geven. Tevens leer je hoe je zorgt dat het vuur, de veiligheid en alle randvoorwaarden goed verzorgd zijn.

We branden drie dagen het vuur en doen vier of vijf ceremonies. Je krijgt alles mee wat je nodig hebt om je eerste stappen te kunnen zetten in het zelfstandig verzorgen van deze ceremonie.

Deze training legt een basis om je verder te kunnen bekwamen in het dragen en verzorgen van de ceremonie op een nederige en heilige manier.

Een volgroeide watergieter word je mogelijk pas na jaren van groei en ervaring waarbij je je ook verbindt met de oorspronkelijkheid van deze ceremonie. De training is daartoe een opstap.

Na ongeveer een jaar hebben we een vervolg van 3 a 4 dagen voor verdieping en een initiatie plaatsvindt waarbij ook een Elder aanwezig is uit een of meerdere oorspronkelijke traditie(s).

Onderdelen die aan bod komen

 • Jij als deelnemer en jij als ceremonie begeleider/ watergieter en jij als vuurhoeder.
 • Watergieten in het bedrijfsleven, in de particuliere sector en als onderdeel van een training
 • Je plek, je gereedschap en materiaal, kruiden, hout en stenen
 • Intake, contra-indicatie, maanperiode, moonlodge en EHBO
 • Sjamanisme, achtergrond, cultuur en traditie.
 • Onderwereld, tussen wereld en bovenwereld.
 • Geboorte en sterven, krachtdieren en symbolen
 • Geld, inkomsten
 • Innerlijke processen ondersteunen.
 • Afronden en nazorg
 • De elementen, de natuur en spirit
 • De windrichtingen, de drum en liederen
 • Werken met de imaginatie, de fantasie van mensen.
 • Zicht op hoe jij je verder kan ontwikkelen.

“Thuiskomen in jezelf , direct thuiskomen in de plek van Geert. Hij werkt met liefde en vakmanschap en blijft open voor wat komt en geleerd mag worden”. Gerrald Nieboer- Watergieter.

“Ik ben ontzettend blij verrast door de watergieterstraining als geheel. Het was een afwisselende 4 daagse training in een groep waar binnen een dag een gevoel van veiligheid en openheid ontstond. We hebben hele pratische dingen gedaan, zoals het bouwen van de zweethut en het hoeden van het vuur, gepraat over de eeuwenoude ceremonie met al haar diepgang en betekenis. Er was ruimte en tijd om persoonlijke overtuigingen te onderzoeken en om iets nieuws uit te proberen. Deze training is een aanrader voor een ieder die van zweethutten houdt, uitgedaagd wil worden om in zijn/haar kracht te gaan staan en die verlangt naar in en met de natuur te zijn en daarin in te vertragen. Ik voelde me zowel nederig alswel één met AL dat is. Een prachtige ervaring. ” Yashodara

Prachtige ceremonie

Dus als je de prachtige zweethut ceremonie wil leren geven voor je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling, dan kan dat. Je leert in deze training de basis om zelfstandig aan de slag te gaan met alle facetten van het watergieten.

Prijs: 1200 voor deel 1, 850 voor deel 2 na een jaar. Ex BTW, inclusief verblijfskosten.

Watergieters training DATA

11 – 15 December 2024

Wil je de zweethut ceremonie leren geven
ter verdieping van je werk?

Dan kun je de watergieterstraining bij ons volgen.
Voor meer informatie neem hieronder contact met ons op.

Contact

Waaldijk 15 Natuurlijk trainen
6621 KG Dreumel
Nederland

Geert Graveland | 06-15052126
Barbara Jansen | 06-13932086
Email: welkom@waaldijk15.nl

Gratis e-book

10 natuur werkvormen voor trainers

10 inspirerende werkvormen die je met je groep in de natuur kan doen

Gefeliciteerd je e-book is naar je onderweg

Gratis meditaties

Voor rust, balans en focus

3 meditaties zodat je vanuit ontspanning met aandacht de dag doorkomt.

Gefeliciteerd je meditaties zijn naar je op weg!

GratisEbook

10 natuuruitjes vanuit Waaldijk15

10 Natuuruitjes vanuit Waaldijk15 voor iedereen die te gast is of komt bij ons. Het Ebook diverse natuur belevingen - van fietsen tot wandelen, van een natuur speeltuin tot een kanotocht.

Gefeliciteerd. Het Ebook 10 Natuuruitjes is naar je op weg.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons programma en mooie aanbiedingen. 

Gefeliciteerd, de volgende nieuwsbrief ontvang je in de mailbox.

Free Ebook

10 Nature activities from Waaldijk15

10 Nature Activities from Waaldijk 15. From cycling to hiking, from a nature playground to a canoe trip. A must if you are or come to Waaldijk15 as a guest.

Congratulations your Ebook 10 Nature Outings is on its way to you!