Vision quest

Een transfomerende reis in de natuur,
een zoektocht naar jouw unieke levensvisie en pad

Een transfomerende reis in de natuur, een zoektocht naar jouw unieke levensvisie en pad

De natuur heeft een enorme kracht om te openen en te ontdekken wat ons in ons diepste wezen en essentie raakt. De natuur als bron voor reflectie, nieuwe inzichten, ervaringen, verbinding met ons diepste zelf, ware aard en wijsheid. De natuur roept ons om met haar te verbinden. Onze eigen innerlijke natuur resoneert daarmee en komt als vanzelf naar boven.

De Vision Quest is een innerlijke reis in de natuur, een overgangsritueel. Je stapt een week uit je bekende context, waarbij je je tijd, telefoon, computer, eten en comfort offert om te komen tot een rijke “return of investment” van inzicht, wijsheid, openheid, vitaliteit en kracht op jouw persoonlijke, privé en professionele leven. Vier dagen en vier nachten helemaal alleen, op je eigen plek in stilte op de berg, in het bos of in een open vallei. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, inzichten voor jouw leven te ontvangen. Om je te verbinden met je bron, en je verlangen.

Als je door de poort van de Vision Quest stapt naar een andere wereld vindt er een verandering in je bewustzijn plaats. Als je de natuur in trekt voor een Vision Quest maak je op een intense manier contact met je eigen natuur, eenvoud en stilte. Oude herinneringen komen aan de oppervlakte, zodat ze verwerkt kunnen worden. Je ziet je angsten helder onder ogen, je wordt je bewust wat het leven je biedt. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat er voor nodig is je ziels-verlangen voluit te leven. Stilte, eenvoud en acceptatie doet zijn intrede.

Een Vision Quest is een intens overgangsritueel en kan wel eens de meest ingrijpende ervaring in je leven worden!

A task without a vision is just a job
A vision without a task is just a dream,
A vision with a task can change the world”
(Chief Seattle)

Wat kan een Vision Quest je brengen?

Je sluit bewust een periode van je leven af en opent je voor een nieuwe fase (initiatie).

Je neemt verantwoordelijkheid voor je persoonlijke invloed op je omgeving.

Je herinnert wie je bent en wat je komt doen op aarde.

Je vindt je droom, zielsmissie voor jouw leven.

Je hebt je opnieuw verbonden met het grotere geheel, de natuur, je omgeving, en de mensen om je heen zodanig dat je concreet bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van diensten/producten van je organisatie zodat deze gewaarborgd blijft.

Je voelt je krachtiger, sterker en dichter bij jezelf.

Helderheid op dat wat nodig is om je ambities en dromen te realiseren.

Je bent vrijer en onafhankelijker/ vrijer van de positieve of negatieve opinie van een ander.

Helder besef van jouw persoonlijke bijdrage in deze tijd van verandering.

Je beseft dat alles en iedereen in verbinding staat en daarmee komt het besef dat iedereen echt daadwerkelijk gelijk is. (Onbewuste) oordelen komen in een ander daglicht te staan.

Wat bieden we je?

Vanuit de chaos, spanning en drukte in onze wereld nu, nemen we je graag mee om de reis naar het onbekende te maken. We begeleiden en helpen je in de voorbereiding op alle niveau’s (zowel praktisch als op emotioneel en spiritueel of ziels-niveau. We helpen je helderheid te krijgen waarom, waarvoor en waartoe je op Quest gaat met compassie en ruimte voor jou en jouw unieke pad.
We zijn altijd in de buurt. En we wachten op je wanneer jij jouw visioen ontvangt en terugkeert…

Voor deze Quest ontstaat een groep waar we ons mee gaan verbinden en afstemmen om met elkaar inhoud en vorm te geven aan deze Vision Quest. De reis naar de natuur toe en jouw plek zal minstens zo belangrijk worden als het verblijf zelf. Je neemt ook bewust afscheid van je dierbaren (je familie, vrienden, collega’s) zo bereid je je omgeving en jezelf voor op jouw reis. Als de groep (maximaal 8 personen) zich heeft gevormd zullen we van binnenuit en gezamenlijk deze Vision Quest inhoud en richting gaan geven, afgestemd op jouw wensen en zielsverlangen. Onze taak is om te hoeden over een juiste verdeling in het vrouwelijke voelen en zijn en het mannelijke sturen en manifesteren hierin.

Praktische info

We starten de reis met een gezamenlijke voorbereidingsdag. We nodigen je uit om aanwezig te zijn met alles wat je in je draagt en je te openen.
We hebben korte lijnen met lokale bewoners van de gebieden in Schotland, Spanje, Portugal of Zweden om de weg vrij te maken voor onze komst.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Vooraf

 • Persoonlijke intake.
 • Voorbereidingsdag.

De week van de Vision Quest:

 • Dag 1 en 2 – Reizen en het aankomen op het basiskamp.
 • Dag 3 – 6 – Vier dagen en vier nachten solo in de natuur.
 • Dag 7 –Je keert terug naar het basiskamp.
 • Dag 8 – Integratie, wandeling en lunch in de omgeving.
 • Dag 9– Terugreis.

Na de vision quest

 • Landingsgesprek.
 • Integratie dag.

De investering voor de Vision Quest is:

 •  Zakelijk tarief: 2500 euro
 • Particulier / zzp tarief: 2200 euro

Prijzen zijn inclusief 21% BTW, exclusief reiskosten naar de locatie toe. 

Trail Quest

Dit jaar is er een ook speciaal programma van in totaal 6 dagen (Noorwegen), waarbij de vision quest zelft korter is. Voor meer informatie over dit programma, neem contact op met ons.

“De rust en ruimte van de  Vision Quest, onder de ontzettend fijne begleiding van Geert Graveland, had ik nodig om weer dichtbij mezelf te komen. Iets wat in de huidige drukte van onze samenleving ontzettend lastig is voor mij. Met deze ervaring maak ik nu reuzestappen in mijn leven om dichter te komen bij de plek waar ik het beste tot mijn recht kom.” – Gabrielle Tuijthof

“Het besef dat ik nog minder kan vechten tegen mijn ervaringen van (lichamelijk) lijden heeft mijn werk en relaties vereenvoudigd en verdiept. Geert is een voortreffelijke leider, omdat hij direct in de communicatie is en vakkundig omgaat met het proces van de quest. Dat gaf mij het vertrouwen om er volledig in te gaan.” – Ferry Maidman

“Je dagenlang begeven in stilte omringd door de aanmoediging van de natuur, laat een helderheid ontstaan die je alleen maar kan laten concluderen hoe helend de natuur is en hoe oneindig het veld van liefde is.” – Aline Staal

Data Vision Quest

N

Zweden

14-23 Juni 2024
In samenwerking met Marcel Hoiting

N

Portugal

1 – 10 November 2024

Wil je informatie of een vrijblijvend informatie gesprek?

Neem hieronder contact met ons op

Contact

Waaldijk 15 Natuurlijk trainen
6621 KG Dreumel
Nederland

Geert Graveland | 06-15052126
Barbara Jansen | 06-13932086
Email: welkom@waaldijk15.nl

Gratis e-book

10 natuur werkvormen voor trainers

10 inspirerende werkvormen die je met je groep in de natuur kan doen

Gefeliciteerd je e-book is naar je onderweg

Gratis meditaties

Voor rust, balans en focus

3 meditaties zodat je vanuit ontspanning met aandacht de dag doorkomt.

Gefeliciteerd je meditaties zijn naar je op weg!

GratisEbook

10 natuuruitjes vanuit Waaldijk15

10 Natuuruitjes vanuit Waaldijk15 voor iedereen die te gast is of komt bij ons. Het Ebook diverse natuur belevingen - van fietsen tot wandelen, van een natuur speeltuin tot een kanotocht.

Gefeliciteerd. Het Ebook 10 Natuuruitjes is naar je op weg.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons programma en mooie aanbiedingen. 

Gefeliciteerd, de volgende nieuwsbrief ontvang je in de mailbox.

Free Ebook

10 Nature activities from Waaldijk15

10 Nature Activities from Waaldijk 15. From cycling to hiking, from a nature playground to a canoe trip. A must if you are or come to Waaldijk15 as a guest.

Congratulations your Ebook 10 Nature Outings is on its way to you!