Zweethut

Een ceremonie waarin je een dieper contact met jezelf en je omgeving maakt.

De zweethut is een krachtig ritueel dat afkomstig is van de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika.

Deze oude ceremonie is met grote zorgvuldigheid doorgegeven, en ook verbonden met onze eigen (Keltische) traditie. Het is een ritueel waarin je een dieper contact met jezelf en je omgeving maakt. De elementen van de natuur, zoals de warmte van de stenen en het vuur, brengen je meer in verbinding met je hart. Dat maakt dat je je makkelijker overgeeft aan wat er zich nu in jouw leven speelt. Het geeft je de juiste ondersteuning en de kracht om volledig aanwezig te zijn, het leven voluit te vieren en nieuwe inspiratie op te doen.

Het is ons verlangen om natuurlijke inspiratiebronnen weer bereikbaar te mogen maken om deze te kunnen benutten in het werk en in het leven.

Heb je behoefte aan meer contact me de natuur om je heen en je innerlijke natuur?

Wil je een dieper contact met je hart, en jouw eigen-wijsheid?

Wil je heling vragen?

De zweethut gaat over persoonlijk leiderschap, je omgeving en je verhouding met de natuur. De zweethut leent zich heel goed voor alle vraagstukken of actuele thema’s die je bezighouden. Daarmee is de zweethut dus voor iedereen toegankelijk. De natuurelementen van deze ceremonie, zoals de warmte van de stenen, en het vuur brengen je dieper in je hart en in contact met jouw eigen – wijsheid?. Humor, openheid en respect spelen hier ook een grote rol.

De mensen die deze ceremonie ondergaan zijn naderhand vaak diep onder de indruk, zeer helder over actuele situaties die spelen in hun werkende leven en sterk geïnspireerd.

Ook voor teams en organisaties

Als je als leidinggevende, manager, medewerker of met een heel team een zweethut ritueel meemaakt, zal dat een diepe indruk achterlaten en vele inzichten voor je werk en privé opleveren. Je zal inzicht krijgen in het vraagstuk waar jij op dat moment mee speelt en wat je inbrengt tijdens de dag. Vaak krijg je antwoorden op een heel andere manier dan je verwacht. Zoals Einstein al zei; ‘de oplossing voor een probleem bevindt zich niet op het vlak waar het ontstaan is, maar een niveau hoger.’ De zweethut ondersteunt dit principe.

Praktische info

De zweethut is een koepelvormige hut, opgebouwd uit wilgentakken en overdekt met dekens en een zeil, waardoor er geen daglicht kan binnen dringen. In het midden van de hut is een ondiepe kuil gegraven, de pit, waar de hete stenen in worden gelegd. De deelnemers zitten in een cirkel om de pit. Buiten brandt een vuur waar stenen in opgewarmd worden. De zweethut bestaat uit vier rondes met ieder een eigen thema. Per ronde worden er hete stenen in de pit gelegd. Ik giet, als zweethutleider, water over de stenen, waardoor het in de hut warm wordt.

De dag duurt (meestal) van 10-20 uur, waarbij iedereen voor het diner iets te eten meeneemt om te delen. Een lichte lunch wordt verzorgd. De investering is 95 euro.

De begeleiding

Als zweethutleider stemmen wij af op jouw vraag en de situatie, om zo af te stemmen op datgene wat werkelijk speelt en dienend is. Heb je twijfel of je de zweethut wel/niet in kan, neem dan contact met ons op (link contact formulier). Juist bij twijfel en angst kan de zweethut een methode zijn voor heling.

“De zweethut heb ik ervaren als een life changing experience! Ik heb de ceremonie met haar eeuwenoude rituelen en symbolen als overweldigend mooi ervaren. De warmte en kracht van de zweethut deed mij ieder besef van tijd vergeten en heeft mij dichter bij mezelf gebracht en vele inzichten gegeven.” – Stella Housheer

“Ik vond de zweethut een heel intense en bijzondere ervaring. De ceremonie bracht mij in verbinding met de aarde, de natuur en mezelf op een manier die ik nooit eerder heb ervaren.” – Leon Polman

Data Zweethutten

N

Vrouwen zweethut

Zondag 19 Februari 2023
Begeleid door Barbara

N

Gemengde zweethut*

Zaterdag 25 februari 2023
Begeleid door Geert

N

Gemengde zweethut

Zaterdag 1 April 2023
Begeleid door Barbara

N

Mannen zweethut

Zondag 14 Mei 2023
Begeleid door Geert

N

Vrouwen zweethut

Zaterdag 10 Juni 2023
Begeleid door Barbara

N

Gemengde zweethut*

Zondag 2 Juli 2023
Begeleid door Geert

* Zweethut onderdeel van retraite weekeindes

Deze zweethut is een onderdeel van een retraite weekeinde.
Aan deze zweethutten kun je ook deelnemen los van het retraite weekeinde.

Wil je hier meer inhoudelijke informatie ontvangen over de mogelijkheden? Of je opgeven? 

Neem hieronder contact met ons op

Waaldijk 15 Natuurlijk trainen
6621 KG Dreumel
Nederland

Geert Graveland | 06-15052126
Barbara Jansen | 06-13932086
Email: welkom@waaldijk15.nl

Contact

Gratis e-book

10 natuur werkvormen voor trainers

10 inspirerende werkvormen die je met je groep in de natuur kan doen

Gefeliciteerd je e-book is naar je onderweg

Gratis meditaties

Voor rust, balans en focus

3 meditaties zodat je vanuit ontspanning met aandacht de dag doorkomt.

Gefeliciteerd je meditaties zijn naar je op weg!

GratisEbook

10 natuuruitjes vanuit Waaldijk15

10 Natuuruitjes vanuit Waaldijk15 voor iedereen die te gast is of komt bij ons. Het Ebook diverse natuur belevingen - van fietsen tot wandelen, van een natuur speeltuin tot een kanotocht.

Gefeliciteerd. Het Ebook 10 Natuuruitjes is naar je op weg.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons programma en mooie aanbiedingen. 

Gefeliciteerd, de volgende nieuwsbrief ontvang je in de mailbox.

Free Ebook

10 Nature activities from Waaldijk15

10 Nature Activities from Waaldijk 15. From cycling to hiking, from a nature playground to a canoe trip. A must if you are or come to Waaldijk15 as a guest.

Congratulations your Ebook 10 Nature Outings is on its way to you!