De natuur heeft een enorme kracht om te openen en te ontdekken wat ons in ons diepste wezen en essentie raakt. De natuur als bron voor reflectie, nieuwe inzichten, ervaringen, verbinding met ons diepste zelf, ware aard en wijsheid. We zouden kunnen zeggen dat de natuur ons ook aanroept om met haar te verbinden en ons over te geven. Onze eigen innerlijke natuur resoneert daarmee en komt als vanzelf naar boven. De Vision Quest en de Trail zijn 2 leiderschaps – natuur programma’s, die iemands persoonlijke en professionele leven kunnen verdiepen.

 

Wat is de Vision Quest?

Een Vision Quest is een overgangsritueel, een innerlijke reis in de Natuur. Vier dagen en vier nachten helemaal alleen, op je eigen plek in stilte op de berg, in het bos, of in een open Vallei. Om te vasten, te bidden, te dromen en te vragen om een visioen, inzichten voor jouw leven ontvangen. Om je te verbinden met je bron, en je verlangen.
Als je door de poort van de Vision Quest stapt naar een andere wereld vindt er een verandering in je bewustzijn plaats. Als je de natuur in trekt voor een Vision Quest maak je op een intense manier contact met je eigen natuur, eenvoud en stilte. Oude herinneringen komen aan de oppervlakte, zodat ze verwerkt kunnen worden. Je ziet je angsten helder onder ogen, je wordt je bewust wat het leven je biedt. Je ontdekt de essentie van je bestaan en wat er voor nodig is je ziels-verlangen voluit te leven! Stilte, eenvoud en acceptatie doet zijn intrede.
Het is een innerlijke reis waarbij je een week uit je bekende context stapt, waarbij je je tijd, telefoon, computer, eten en comfort offert om te komen tot een rijke “return of investment” van inzicht, wijsheid, openheid, vitaliteit en kracht op de persoonlijke, privé en professionele domeinen. De deelnemers zijn twee dagen met elkaar om zich voor te bereiden op 4 dagen en nachten solo in de natuur. Iedere deelnemer verblijft 4 dagen en nachten solo, op zichzelf in de natuur, op 1 vaste plek, met een slaapzak, slaapmatje, een stuk zeil om droog te blijven, touw, 20 liter water en eventueel wat andere kleine benodigdheden. Geen tent, geen voedsel (vasten om helderheid te verkrijgen), niets dat afleidt van de eenvoud van het met jezelf zijn. Een waardige confrontatie die velen nog nooit gedaan hebben. Puur, op zichzelf, de natuur en een notitie boekje om af en toe wat op te schrijven. ( lees hier ook een tekst Kees van der Graaf Voormalig lid raad van bestuur Unilever en lid raad van advies bij Toekomstvormers-Leading from Nature, onder het artikel van Kees zijn meerdere verslagen van deelnemers die vorig jaar mee geweest zijn). We werken voor de Quests samen met o.a. Frans Scheerder en Annika Zilliacus (zie ook website link). Twee senior mensen met een grote ervaring op dit gebied. Ik verwijs ook graag naar de referentie lijst op mijn website met persoonlijke verhalen voor een extra indruk.

Voor meer informatie over de Vision Quest verwijs ik graag naar deze website.

Wat is de Trail?

De trail is een leiderschapsreis waar je met een groep mensen, een begeleider en gids wandelt in de natuur. 5 dagen en 4 nachten neem je afstand van tijdsbesef en telefoon (en andere communicatie middelen). Er wordt eenvoudig geslapen, en koken samen eenvoudige maaltijden.

Data voor de Vision Quest en Trail zijn te vinden op deze pagina.